Kunskapsbanken


2023-12-05

Medlemserbjudande – Additve Intelligence 4.0 och Underhållsmässan

Som medarrangör till konferensen Additve Intelligence 4.0, erbjuds nu alla medlemmar en möjlighet att ställa ut i SVEATS konceptområde till ett riktigt förmånligt pris under hela Underhållsmässan. Underhållsmässan genomförs den 12–15 mars 2024 på Svenska Mässan i Göteborg. Erbjudandet gäller även en möjlighet att medverka på Tech-Talk-scenen på Additive Intelligence 4.0, 12–13 Mars.

Tillsammans visar vi på möjligheterna med additiv tillverkning.

För mer information kring erbjudandet ta kontakt med Anders Persson på Svenska Mässan. anders.persson@svenskamassan.se, 031-708 85 53.


2023-11-22

Se i efterhand – Spaningar och reflektioner från Formnext

SVEAT genomförde i samarbete med Campus Värnamo ett kostnadsfritt webbinarium den 22 november. Då presenterade representanter från SVEAT:s styrelse sina spaningar och reflektioner från Formnext, den internationella mässan för additiv tillverkning och industriell 3D-printing, som genomfördes i Frankfurt den 7-10 november.

Digitalisering – nödvändigt för framgång inom additiv tillverkning?

Additiv tillverkning etablerar sig snabbt som en ny tillverkningsmetod. För att dra nytta av dess möjligheter är effektiv hantering av data och information avgörande. Under denna session kommer vi att utforska olika digitaliseringsmedel (modellering, mätning, kontroll, samarbete, etc.) och belysa dess påskyndande och påverkan. Industriella fall, senaste forskning och erfarenheter kommer att stå på dagordningen. Workshopen organiseras av AM EDIH, med stöd från Tillväxtverket.

Kaffe och lunch ingår för deltagare på plats, och huvudsessionen (10-12) är även öppen online.

Fokus ligger på små och medelstora företag, men alla som är intresserade av ämnet är välkomna. Deltagande är gratis men kräver registrering.

Läs mer och anmäl dig idag >>

AM Forum Berlin

Det åttonde AM Forum genomförs den 20-21 mars, 2024 i ECC Berlin.

AM Forum samlar AM-beslutsfattare och experter kring spännande användarberättelser och användningsfall som rör industriella AM-applikationer. Mässan och konferansen förväntar sig cirka 850 deltagare på plats för att utbyta erfarenheter med 75 utställare och 80 talare. Platsen att vara för alla som använder eller planerar att använda additiva teknologier.

Mer information och anmälan se AM Forums webbplats >>


2023-10-27

SVEAT instiftar nytt stipendium

Välkommen att söka Stipendium YH. För att utveckla engagemang och på sikt konkurrenskraft inom additiv tillverkning instiftar nu branschorganisationen SVEAT ett stipendium som är sökbart för utbildningsanordnare inom yrkeshögskolan. Syftet att öka praktisk tillämpning inom additiv tillverkning och dess kringliggande tekniker för de studerande inom yrkeshögskoleutbildningar eller korta kurser inom yrkeshögskolan.

Stipendiemedel är 50.000 kr per år och fördelas som ett stipendium per år. Sista ansökan är 30 november. Mer information och ansökan görs på sidan Stipendium YH.

2023 års jury för Stipendium YH består av följande medlemmar:

  • Mi Åberg, ordförande i SVEAT
  • Anders Brask, Protech AB
  • Michael Solberg, EOS Sverige

Webbinarie om immaterialrätt

Den 24 oktober genomförde SVEAT ett kostnadsfritt webbinarium om Immaterialrätt för additiv tillverkning. Ett webbinarium för dig som designar för eller arbetar med additiv tillverkning och som vill lära om immaterialrätt.

Sändes i samarbete med SVEAT-medlem Campus Värnamo.

Under webbinariet föreläste Christin Wendel från PRV: Patent- och registreringsverket. Föreläsningen följdes av en frågestund samt samtal med representanter från SVEAT:s styrelse.


2023-10-24

Nytt medlemserbjudande – hjälp med IP

Behöver ni hjälp med IP?

SVEAT har i samarbete med Trivium IP tagit fram förmånliga paket med rabatt för alla medlemmar

  • Teknikundersökning
  • Patentansökan
  • Övrigt arbete – löpande timpris

Kontakta Trivium IP och referera till Sveat så får ni aktuella priser.

Kontaktuppgifter:

Uno Thörnborg
uno@triviumip.com
+46732558833

Lars Björk
lars@triviumip.com
+46720407047

Adress:
Kalendegatan 18, 3tr
211 35 Malmö
www.triviumip.com

The Swedish Arena for Additive Manufacturing of Metals 2024

Detta är en årliga konferens där forskare i Sverige samlas inom området metallbaserad additiv tillverkning. Välkommen till Högskolan Väst i Trollhättan den 10-11 januari! Denna årliga akademiska konferens arrangeras av Swedish Arena for Additive Manufacturing of Metals, vilket är ett nätverk för samarbete med målet att öka användandet och påskynda den hållbara industrialiseringen av metallbaserad additiv tillverkning (koordinerat av Swerim).

Läs mer på konferensens webbplats >>

AM Summit

AM Summit är en dansk konferens för alla som är intresserade av de senaste trenderna och utvecklingen inom AM-teknologi. AM Summit är platsen att vara om du vill bli klokare, inspireras och nätverka med de främsta påverkarna inom AM och 3D-utskrift. Genomförs den 21 September i Fredriksberg. Mer information och anmälan hittar du på AM Summits webbplats.